Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombóc paradicsommártásban recept

Húsgombóc paradicsommártásban
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kg rizs
    • 1 l sűrített paradicsom
    • 1 kávéskanál ételízesítő
    • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 mokkáskanál só
    • 1 mokkáskanál oregánó
    • 1-2 szálzeller
    • 3 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál púpos zsír
    • 2-3 nagy fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A húshoz adjuk a rizst, tojásokat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.

    A hagymát, amit apró kockára vágunk, 1 ek zsíron megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet a húshoz adjuk.
    Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint utánízesítünk, ha szükséges.

    A felhígított paradicsom felében megfőzzük a húsgombócokat.

    A maradék zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítünk, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk és csomómentesre keverünk.

    A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedjük és félrerakjuk. A rántásos paradicsomot hozzáadjuk a főzőléhez, elkeverjük, visszatesszük bele a gombócokat, fűszerezzük, majd felforraljuk és kész is.

    Zsíros krumplival vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk, vagy csak a szószt a gombóccal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá