Húsgombóc paradicsommártásban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Húsgombóc paradicsommártásban

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 egész tojás
  • 0,5 kg rizs
  • 1 l sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • 1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1-2 szálzeller
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál púpos zsír
  • 2-3 nagy fej vöröshagyma

Elkészítése:

A húshoz adjuk a rizst, tojásokat és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.

A hagymát, amit apró kockára vágunk, 1 ek zsíron megdinszteljük és hozzákeverjük a pirospaprikát, majd az egészet a húshoz adjuk.
Alaposan összedolgozzuk és ízlés szerint utánízesítünk, ha szükséges.

A felhígított paradicsom felében megfőzzük a húsgombócokat.

A maradék zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából rántást készítünk, amit a hideg paradicsomlé másik felével felengedünk és csomómentesre keverünk.

A léből a megfőtt húsgombócokat kiszedjük és félrerakjuk. A rántásos paradicsomot hozzáadjuk a főzőléhez, elkeverjük, visszatesszük bele a gombócokat, fűszerezzük, majd felforraljuk és kész is.

Zsíros krumplival vagy sós vízben főtt krumplival tálaljuk, vagy csak a szószt a gombóccal.