Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírt hagymás paradicsommártásban recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húspogácsákhoz:

    • 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors

    A mártáshoz:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
    • 3 karikákra vágott vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis doboz paradicsompüré
    • 1 babérlevél
    • olaj

    Elkészítés:
    A szalonnát kiolvasztjuk, a reszelt hagymát megpirítjuk benne, és a hússal, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval meg borssal összegyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az olajból két evőkanálnyit kiveszünk, először megpároljuk benne a karikákra vágott hagymát, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót meg a borsot, és mártást főzünk belőle. A húsgombócokat a mártásba tesszük és kis lángon 25 percig főzzük. Vízben főtt burgonya illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá