Fasírt hagymás paradicsommártásban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A húspogácsákhoz:

  • 50 dkg darált marha- vagy sertéshús
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 nyers tojás
  • őrölt bors

A mártáshoz:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
  • 3 karikákra vágott vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 babérlevél
  • olaj

Elkészítés:
A szalonnát kiolvasztjuk, a reszelt hagymát megpirítjuk benne, és a hússal, a zsemlemorzsával, a tojással, sóval meg borssal összegyúrjuk. Pogácsákat formálunk belőle, és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Az olajból két evőkanálnyit kiveszünk, először megpároljuk benne a karikákra vágott hagymát, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a fokhagymát, a sót meg a borsot, és mártást főzünk belőle. A húsgombócokat a mártásba tesszük és kis lángon 25 percig főzzük. Vízben főtt burgonya illik hozzá.