Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Falafel recept

Falafel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csicseriborsó (üveges)
    • 6 szál újhagyma
    • 2 szelet toast kenyér (héj nélkül)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kávéskanál kurkuma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál római kömény
    • 1 kávéskanál só
    • csipet bors
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • 1 ek petrezselyem (frissen vágott)
    • 1 ek koriander (frissen vágott)
    • késhegynyi chili
    • 3 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Aprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával és a kenyérbéllel. Hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és a korianderlevelet valamint petrezselyemzöldet. Teszünk bele sót és borsot, majd ezt is összedolgozzuk a géppel. Ezután tálba szedjük és morzsával is dolgozzuk el, hogy megfelelő állagú legyen (ne túl kemény, de ne is follyon).

    Kis golyót formázunk a masszából nedves kézzel.

    Forró olajban megsütjük a golyókat néhány perc alatt. Ne süssük hirtelen, mert akkor nem fog átsülni! Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, majd salátát vagy mártogatóst, párolt rizst kínálunk mellé. Forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá