Falafel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg csicseriborsó (üveges)
- 6 szál újhagyma
- 2 szelet toast kenyér (héj nélkül)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál római kömény
- 1 kávéskanál só
- csipet bors
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 ek petrezselyem (frissen vágott)
- 1 ek koriander (frissen vágott)
- késhegynyi chili
- 3 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Aprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával és a kenyérbéllel. Hozzáadjuk a tojást, a tojás sárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és a korianderlevelet valamint petrezselyemzöldet. Teszünk bele sót és borsot, majd ezt is összedolgozzuk a géppel. Ezután tálba szedjük és morzsával is dolgozzuk el, hogy megfelelő állagú legyen (ne túl kemény, de ne is follyon).
Kis golyót formázunk a masszából nedves kézzel.
Forró olajban megsütjük a golyókat néhány perc alatt. Ne süssük hirtelen, mert akkor nem fog átsülni! Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot leitatjuk róla, majd salátát vagy mártogatóst, párolt rizst kínálunk mellé. Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.