Erdélyi palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
7 db palacsintához :
- 15 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- 1 ek étolaj
Feltéthez:
- 40 dkg csirkemell
- 1 ek étolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 dl tejföl
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- étolaj (palacsintasütő és tepsi kikenéséhez)
- zsemlemorzsa (tepsi szórásához)
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojásokat elkeverjük a sóval, az étolajjal, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a kétféle folyadékot. Csomómentesre keverjük, és hagyjuk kicsit pihenni a konyhapulton.
Egy 26 cm átmérőjű serpenyőt olajjal kissé átkenünk minden palacsinta sütése előtt. 1-1 adat tésztát merünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megsütjük.
A megsült palacsintákat vékony csíkokra felvágjuk.
Feltét készítése:
A csirkemellet megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk róla, majd apróra kockázzuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Belekeverjük a paprikakrémet, borssal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.
Összeállítás:
Ha megpuhult a hús, elkeverjük 1,5 dl tejföllel, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott palacsintát.
Egy hőálló tálat étolajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztával összekevert csirkepaprikást.
A maradék tejföllel meglocsoljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.