Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdélyi palacsinta recept

Erdélyi palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    7 db palacsintához :

    • 15 dkg finomliszt
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 1,5 dl szódavíz
    • 1 ek étolaj

    Feltéthez:

    • 40 dkg csirkemell
    • 1 ek étolaj
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 mk pirospaprika
    • 1 tk házi paprikakrém
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 3 dl tejföl

    Tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Továbbá:

    • étolaj (palacsintasütő és tepsi kikenéséhez)
    • zsemlemorzsa (tepsi szórásához)

    Elkészítése:

    Palacsinta készítése:

    A tojásokat elkeverjük a sóval, az étolajjal, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a kétféle folyadékot. Csomómentesre keverjük, és hagyjuk kicsit pihenni a konyhapulton.

    Egy 26 cm átmérőjű serpenyőt olajjal kissé átkenünk minden palacsinta sütése előtt. 1-1 adat tésztát merünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megsütjük.

    A megsült palacsintákat vékony csíkokra felvágjuk.

    Feltét készítése:

    A csirkemellet megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk róla, majd apróra kockázzuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Belekeverjük a paprikakrémet, borssal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.

    Összeállítás:

    Ha megpuhult a hús, elkeverjük 1,5 dl tejföllel, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott palacsintát.
    Egy hőálló tálat étolajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztával összekevert csirkepaprikást.

    A maradék tejföllel meglocsoljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá