Erdélyi palacsinta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
7 db palacsintához :
- 15 dkg finomliszt
- 1 kk só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 1,5 dl szódavíz
- 1 ek étolaj
Feltéthez:
- 40 dkg csirkemell
- 1 ek étolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mk pirospaprika
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 3 dl tejföl
Tetejére:
- 10 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- étolaj (palacsintasütő és tepsi kikenéséhez)
- zsemlemorzsa (tepsi szórásához)
Elkészítése:
Palacsinta készítése:
A tojásokat elkeverjük a sóval, az étolajjal, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a kétféle folyadékot. Csomómentesre keverjük, és hagyjuk kicsit pihenni a konyhapulton.
Egy 26 cm átmérőjű serpenyőt olajjal kissé átkenünk minden palacsinta sütése előtt. 1-1 adat tésztát merünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megsütjük.
A megsült palacsintákat vékony csíkokra felvágjuk.
Feltét készítése:
A csirkemellet megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk róla, majd apróra kockázzuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Belekeverjük a paprikakrémet, borssal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.
Összeállítás:
Ha megpuhult a hús, elkeverjük 1,5 dl tejföllel, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott palacsintát.
Egy hőálló tálat étolajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztával összekevert csirkepaprikást.
A maradék tejföllel meglocsoljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »