Erdélyi palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

7 db palacsintához :

  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1 ek étolaj

Feltéthez:

  • 40 dkg csirkemell
  • 1 ek étolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mk pirospaprika
  • 1 tk házi paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 3 dl tejföl

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • étolaj (palacsintasütő és tepsi kikenéséhez)
  • zsemlemorzsa (tepsi szórásához)

Elkészítése:

Palacsinta készítése:

A tojásokat elkeverjük a sóval, az étolajjal, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a kétféle folyadékot. Csomómentesre keverjük, és hagyjuk kicsit pihenni a konyhapulton.

Egy 26 cm átmérőjű serpenyőt olajjal kissé átkenünk minden palacsinta sütése előtt. 1-1 adat tésztát merünk a serpenyőbe, és mindkét oldalukat megsütjük.

A megsült palacsintákat vékony csíkokra felvágjuk.

Feltét készítése:

A csirkemellet megmossuk, a felesleges vizet leitatjuk róla, majd apróra kockázzuk. Egy edényben felhevítjük az olajat, rádobjuk az apróra felkockázott vöröshagymát. Megdinszteljük, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Meghintjük pirospaprikával és felöntjük 1 dl vízzel. Belekeverjük a paprikakrémet, borssal ízesítjük és lefedve puhára pároljuk.

Összeállítás:

Ha megpuhult a hús, elkeverjük 1,5 dl tejföllel, majd beleforgatjuk a csíkokra vágott palacsintát.
Egy hőálló tálat étolajjal vékonyan kikenünk, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztával összekevert csirkepaprikást.

A maradék tejföllel meglocsoljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.