Erdei gombás lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 kg lecsó paprika
- 1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
- 4 kg paradicsom
- 2 kg vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
- 1,5 kg rókagomba
- 0,5 kg vargánya
- 0,5 kg szegfűgomba
- 1 marék fekete trombitagomba
- 10 dkg vargánya gombapor
- 20 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg zsír
- 5 dkg pirospaprika
- cukor
- bors
- só
- tálaláshoz reszelt parmezán, vagy tejföl
Elkészítése:
A gombákat folyó vízben alaposan megtisztítom, jól lecsepegtetem és felaprítom.
A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.
Hozzáadom a felaprított gombát, ízles szerint borsozom és 20-25 percig pirítom, majd megszórom pirospaprikával.
Hozzáadom a felaprított paradicsomot, a zúzott fokhagymát és addig főzöm, amíg a paradicsom héja nem kezd el kunkorodni.
Hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom és készre főzöm.
Ízlés szerint kevés cukorral ízesítem, végül beleszórom a gombaport, egyet forralok rajta és tálalom.
Tálaláskor reszelt parmezánnal hintem meg, vagy tejföllel locsolom meg a tetejét.
Friss kenyeret kínálok mellé.
Tipp:
A lecsóban felhasznált gombák a szegfű gomba kivételével mind friss gombák voltak, mennyiségük és fajtájuk idény és ízlés szerint változtatható. A megfelelő ízhatás eléréséhez a lecsó mennyiség 1/4-e legyen gomba.
A fenti mennyiség kb 60 adag, amit a Váci Lecsófesztiválon bográcsban főztünk meg, természetesen kisebb adagban is elkészíthető, a hozzávalók arányos csökkentésével.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »