Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Erdei gombás lecsó recept

Erdei gombás lecsó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 kg lecsó paprika
    • 1 kg bogyiszlói paprika (elhagyható)
    • 4 kg paradicsom
    • 2 kg vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma (8-10 gerezd)
    • 1,5 kg rókagomba
    • 0,5 kg vargánya
    • 0,5 kg szegfűgomba
    • 1 marék fekete trombitagomba
    • 10 dkg vargánya gombapor
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 20 dkg zsír
    • 5 dkg pirospaprika
    • cukor
    • bors
    • tálaláshoz reszelt parmezán, vagy tejföl

    Elkészítése:

    A gombákat folyó vízben alaposan megtisztítom, jól lecsepegtetem és felaprítom.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    A szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm, majd hozzáadom a zsírt és a szálasra vágott vöröshagymát megdinsztelem rajta.

    Hozzáadom a felaprított gombát, ízles szerint borsozom és 20-25 percig pirítom, majd megszórom pirospaprikával.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Hozzáadom a felaprított paradicsomot, a zúzott fokhagymát és addig főzöm, amíg a paradicsom héja nem kezd el kunkorodni.

    Hozzáadom a karikára vágott paprikát, megsózom és készre főzöm.

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Ízlés szerint kevés cukorral ízesítem, végül beleszórom a gombaport, egyet forralok rajta és tálalom.

    Tálaláskor reszelt parmezánnal hintem meg, vagy tejföllel locsolom meg a tetejét.

    Friss kenyeret kínálok mellé.

    Tipp:

    A lecsóban felhasznált gombák a szegfű gomba kivételével mind friss gombák voltak, mennyiségük és fajtájuk idény és ízlés szerint változtatható. A megfelelő ízhatás eléréséhez a lecsó mennyiség 1/4-e legyen gomba.
    A fenti mennyiség kb 60 adag, amit a Váci Lecsófesztiválon bográcsban főztünk meg, természetesen kisebb adagban is elkészíthető, a hozzávalók arányos csökkentésével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá