Egyszerű tört paszuly recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 2 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl víz
- 2 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.
Felöntjük a babot friss vízzel, sót és babérlevelet adunk hozzá és feltesszük főni.
Közben a hagymát felszeleteljük és az olajon megdinszteljük.
Amikor a bab megfőtt, akkor a levét leöntjük, csak annyit hagyunk rajta, hogy villával össze tudjuk törni.
Visszatesszük a tűzhelyre, mikor újra forr, akkor a lisztből és vízből habarást készítünk és a babhoz adjuk, majd jól összeforraljuk.
Tálaláskor a bab tetejére tesszük a dinsztelt hagymát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.