Egyszerű tört paszuly recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 2 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl víz
- 2 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.
Felöntjük a babot friss vízzel, sót és babérlevelet adunk hozzá és feltesszük főni.
Közben a hagymát felszeleteljük és az olajon megdinszteljük.
Amikor a bab megfőtt, akkor a levét leöntjük, csak annyit hagyunk rajta, hogy villával össze tudjuk törni.
Visszatesszük a tűzhelyre, mikor újra forr, akkor a lisztből és vízből habarást készítünk és a babhoz adjuk, majd jól összeforraljuk.
Tálaláskor a bab tetejére tesszük a dinsztelt hagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »