Egyszerű tört paszuly recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 2 db babérlevél
- só ízlés szerint
- 2 evőkanál olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl víz
- 2 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.
Felöntjük a babot friss vízzel, sót és babérlevelet adunk hozzá és feltesszük főni.
Közben a hagymát felszeleteljük és az olajon megdinszteljük.
Amikor a bab megfőtt, akkor a levét leöntjük, csak annyit hagyunk rajta, hogy villával össze tudjuk törni.
Visszatesszük a tűzhelyre, mikor újra forr, akkor a lisztből és vízből habarást készítünk és a babhoz adjuk, majd jól összeforraljuk.
Tálaláskor a bab tetejére tesszük a dinsztelt hagymát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »