Egyszerű tört paszuly

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 2 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál finomliszt

Elkészítése:

A babot előző este beáztatjuk, másnap leöntjük róla a vizet.

Felöntjük a babot friss vízzel, sót és babérlevelet adunk hozzá és feltesszük főni.

Közben a hagymát felszeleteljük és az olajon megdinszteljük.

Amikor a bab megfőtt, akkor a levét leöntjük, csak annyit hagyunk rajta, hogy villával össze tudjuk törni.

Visszatesszük a tűzhelyre, mikor újra forr, akkor a lisztből és vízből habarást készítünk és a babhoz adjuk, majd jól összeforraljuk.

Tálaláskor a bab tetejére tesszük a dinsztelt hagymát.