Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú hús zöldségekkel recept

Édes-savanyú hús zöldségekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg előfőzött sertés, pulyka, vagy csirkehús felcsíkozva
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 szál vékony sárgarépa
    • 1/4 kínai kel (csak a húsosabb része)
    • 1/2 karalábé
    • 2 db zöldpaprika
    • 1 nagyobb paradicsom
    • 1 evőkanál szójaszósz
    • kevés só
    • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
    • csipet őrölt koriander
    • 1 kiskanál csilipehely
    • 1 evőkanál házi darált sós paprika (enyhén csípős)
    • 1 evőkanál szorbit (cukor)
    • 2 evőkanál almaecet
    • 1 evőkanál, étkezési keményítő
    • 125 g rizstészta, vagy spagetti

    Elkészítése:

    A húst előfőztem, csíkokra vágtam. A sárgarépa kivételével, mindent más zöldséget is csíkokra vágtam. Kevés olajon megpirítottam a hagymát, majd a fokhagymát.

    Hozzáadtam a sárgarépát, kicsivel később a zöldpaprikát, és felöntöttem kevés hús alaplével, amit a hús előfőzésével nyertem, majd megfűszereztem. (só, gyömbér, csilipehely, enyhén sípős darált sós paprika, őrölt koriander, szójaszósz került hozzá.)

    Röviddel ezek után a serpenyőbe (wokba) került a csíkozott karalábé, a kínai kel, és a darabolt paradicsom is.

    Kevés szorbit, (cukorral helyettesíthető) és almaecet is került a serpenyőbe, majd megszórtam némi étkezési keményítővel, ami a sűrűségét biztosította. Most külön főztem mellé a rizstésztát, sós, szójaolajos vízben.

    Tipp:

    Kínai jellegű ételt majdnem mindenből készíthetsz, amit a kamrában, és a hűtőben találsz. A hozzávalók függvényében eldöntheted milyen ízesítéssel csinálod. (édes, savanyú, kesernyés, csípős, és ezek bármelyik kombinációja. A kínai jellegű ételek sokszínűek, így ne riadj vissza egy kis kísérletezéstől!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá