Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ecetes hal recept

Ecetes hal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg bármilyen hal(ponty, busa, keszeg, stb.)
    • 6 evőkanál ételecet
    • 1 db babérlevél
    • 1 evőkanálnyi mustármag
    • 6 evőkanál cukor
    • 3 nagy fej vöröshagyma
    • 1 evőkanálnyi egészbors
    • 1 liter víz

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sztori:

    Kimondottan a környékünkön, a Szigetközben honos ez az étel, sok más megyében élő ismerősöm nem ismerte, összekeverte a “ruszli”-val, pedig nem az!

    Elkészítés:

    A halat felszeleteljük, sózzuk, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. A hagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, majd besózzuk és hagyjuk állni egy kicsit. Ha kisül a hal egy nagyobb jénaiba rétegezzük, egy rétek hagyma, egy réteg hal.

    1 liter vizet felteszünk forrni, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a babérlevelet, a mustármagot, a cukrot és az ecetet.

    Ha felforrt a halra merjük ezt az ecetes levet, majd hideg helyre tesszük és 2-3 nap után fogyasztjuk. Ennyi idő alatt a halban lévő kisebb szálkák az ecetnek köszönhetően eltűnnek.

    Tipp:

    Nálunk nem éri meg soha a 3. napot, mert ha kihűlt már esszük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá