Ecetes hal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg bármilyen hal(ponty, busa, keszeg, stb.)
  • 6 evőkanál ételecet
  • 1 db babérlevél
  • 1 evőkanálnyi mustármag
  • 6 evőkanál cukor
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi egészbors
  • 1 liter víz

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sztori:

Kimondottan a környékünkön, a Szigetközben honos ez az étel, sok más megyében élő ismerősöm nem ismerte, összekeverte a “ruszli”-val, pedig nem az!

Elkészítés:

A halat felszeleteljük, sózzuk, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. A hagymát megpucoljuk, vékonyra szeleteljük, majd besózzuk és hagyjuk állni egy kicsit. Ha kisül a hal egy nagyobb jénaiba rétegezzük, egy rétek hagyma, egy réteg hal.

1 liter vizet felteszünk forrni, majd hozzáadjuk a sót, a borsot, a babérlevelet, a mustármagot, a cukrot és az ecetet.

Ha felforrt a halra merjük ezt az ecetes levet, majd hideg helyre tesszük és 2-3 nap után fogyasztjuk. Ennyi idő alatt a halban lévő kisebb szálkák az ecetnek köszönhetően eltűnnek.

Tipp:

Nálunk nem éri meg soha a 3. napot, mert ha kihűlt már esszük!