Duplán sült, töltött krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Krumplihoz:
- 5 tenyérnyi krumpli
- kb 1 dl olaj
Raguhoz:
- kevés olaj
- fél csirkemellfilé
- 1 piros paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej vagy fél fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
Tetejére:
- kb 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 230 fokra.
A krumplikat kefével vízben kissé dörzsöljük meg, majd töröljk szárazra. Néhány helyen kissé szurkáljuk meg villával.
Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, majd tegyük bele a krumplikat és ecsettel jó alaposan kenjük meg mindegyiket olajjal.
Toljuk be a forró sütőbe és süssük kb 45 percig, majd hűtsük langyosra.
Közben a raguhoz a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk a hússal együtt apró darabokra. A fokhagymát fokhagymazúzón törjük át.
Az olajat forrósítsuk fel, majd a hagymát kissé futtasuk meg rajta, majd adjuk hozzá a fokhagymát és kb 1 percig pirítsuk együtt. Ekkor adjuk hozzá a húst és süssük az egészet fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a paprikát is és süssük együtt kb 3 percig.
Zárjuk el alatta a lángot, majd keverjük el benne a petrezselyemzöldet is.
A krumplikat hosszában vágjuk ketté és vájjuk ki a belsejüket úgy, hogy körben maradjon pereme és az alján is maradjon még a belsejéből, hogy legyen tartása.
A kivájt krumplit törjük össze villával, majd keverjük a húsos raguhoz.
A krumpli csónakokat sorakoztassuk egy tepsibe, majd töltsük meg a raguval. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180-200 fokos sütőbe és kb 10 perc alatt süssük szép pirosra.
Tálalhatjuk franciasalátával vagy bármilyen zöldsalátával is.