Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán sült, töltött krumpli recept

Duplán sült, töltött krumpli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Krumplihoz:

    • 5 tenyérnyi krumpli
    • kb 1 dl olaj

    Raguhoz:

    • kevés olaj
    • fél csirkemellfilé
    • 1 piros paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb fej vagy fél fej lilahagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só, bors ízlés szerint

    Tetejére:

    • kb 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 230 fokra.

    A krumplikat kefével vízben kissé dörzsöljük meg, majd töröljk szárazra. Néhány helyen kissé szurkáljuk meg villával.

    Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, majd tegyük bele a krumplikat és ecsettel jó alaposan kenjük meg mindegyiket olajjal.

    Toljuk be a forró sütőbe és süssük kb 45 percig, majd hűtsük langyosra.

    Közben a raguhoz a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk a hússal együtt apró darabokra. A fokhagymát fokhagymazúzón törjük át.

    Az olajat forrósítsuk fel, majd a hagymát kissé futtasuk meg rajta, majd adjuk hozzá a fokhagymát és kb 1 percig pirítsuk együtt. Ekkor adjuk hozzá a húst és süssük az egészet fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a paprikát is és süssük együtt kb 3 percig.

    Zárjuk el alatta a lángot, majd keverjük el benne a petrezselyemzöldet is.

    A krumplikat hosszában vágjuk ketté és vájjuk ki a belsejüket úgy, hogy körben maradjon pereme és az alján is maradjon még a belsejéből, hogy legyen tartása.

    A kivájt krumplit törjük össze villával, majd keverjük a húsos raguhoz.

    A krumpli csónakokat sorakoztassuk egy tepsibe, majd töltsük meg a raguval. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180-200 fokos sütőbe és kb 10 perc alatt süssük szép pirosra.

    Tálalhatjuk franciasalátával vagy bármilyen zöldsalátával is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá