Duplán sült, töltött krumpli

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Krumplihoz:

  • 5 tenyérnyi krumpli
  • kb 1 dl olaj

Raguhoz:

  • kevés olaj
  • fél csirkemellfilé
  • 1 piros paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej vagy fél fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors ízlés szerint

Tetejére:

  • kb 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 230 fokra.

A krumplikat kefével vízben kissé dörzsöljük meg, majd töröljk szárazra. Néhány helyen kissé szurkáljuk meg villával.

Egy tepsit béleljünk sütőpapírral, majd tegyük bele a krumplikat és ecsettel jó alaposan kenjük meg mindegyiket olajjal.

Toljuk be a forró sütőbe és süssük kb 45 percig, majd hűtsük langyosra.

Közben a raguhoz a zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk a hússal együtt apró darabokra. A fokhagymát fokhagymazúzón törjük át.

Az olajat forrósítsuk fel, majd a hagymát kissé futtasuk meg rajta, majd adjuk hozzá a fokhagymát és kb 1 percig pirítsuk együtt. Ekkor adjuk hozzá a húst és süssük az egészet fehéredésig. Ekkor adjuk hozzá a paprikát is és süssük együtt kb 3 percig.

Zárjuk el alatta a lángot, majd keverjük el benne a petrezselyemzöldet is.

A krumplikat hosszában vágjuk ketté és vájjuk ki a belsejüket úgy, hogy körben maradjon pereme és az alján is maradjon még a belsejéből, hogy legyen tartása.

A kivájt krumplit törjük össze villával, majd keverjük a húsos raguhoz.

A krumpli csónakokat sorakoztassuk egy tepsibe, majd töltsük meg a raguval. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd toljuk 180-200 fokos sütőbe és kb 10 perc alatt süssük szép pirosra.

Tálalhatjuk franciasalátával vagy bármilyen zöldsalátával is.