Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla lecsó recept

Dupla lecsó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltött lecsó:

    • 1 fejes káposzta
    • 1 lila hagyma
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 6 bogyiszlói paprika
    • 3 paradicsom
    • bors ízlés szerint
    • só ízlés szerint

    Alap lecsó:

    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 kg lecsópaprika
    • 50 dkg paradicsom
    • 1 ek cukor
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Kétféle lecsót készítek, először a tölteléknek valót, ami csípős paprikából készül.

    Az édes káposzta torzsáját kivágom, és enyhén sós vízben félig megfőzöm. Ha kész, leöntöm a vizet róla, 12 levelet leszedek, a vastagabb ereket késsel megfaragom.

    A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Rádobom a szálasra vágott hagymát, és megdinsztelem.

    Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, és pépesre főzöm. Rádobom a felaprított paprikát, ízlés szerint sózom, borsozom, és sűrű, krémes szaftra főzöm. Ha kihűlt, 1 ek mennyiséggel megtöltöm a káposztaleveleket, és feltekerem.

    Az alap lecsóhoz a füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a maradék felaprított káposztát és a feldarabolt paradicsomot. Ízesítem cukorral, megsózom, és fedő alatt elkezdem főzni.
    Amikor a paprika kicsit összeesett, elhelyezem a tetején a megtöltött káposztát, és fedő alatt készre főzöm.

    Párolt rizzsel, vagy friss kenyérrel tálalom.

    A dupla lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 52 kcal
    Fehérje: 2 g
    Szénhidrát: 5 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá