Hozzávalók:
Töltött lecsó:
Alap lecsó:
Elkészítése:
Kétféle lecsót készítek, először a tölteléknek valót, ami csípős paprikából készül.
Az édes káposzta torzsáját kivágom, és enyhén sós vízben félig megfőzöm. Ha kész, leöntöm a vizet róla, 12 levelet leszedek, a vastagabb ereket késsel megfaragom.
A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Rádobom a szálasra vágott hagymát, és megdinsztelem.
Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, és pépesre főzöm. Rádobom a felaprított paprikát, ízlés szerint sózom, borsozom, és sűrű, krémes szaftra főzöm. Ha kihűlt, 1 ek mennyiséggel megtöltöm a káposztaleveleket, és feltekerem.
Az alap lecsóhoz a füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a maradék felaprított káposztát és a feldarabolt paradicsomot. Ízesítem cukorral, megsózom, és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor a paprika kicsit összeesett, elhelyezem a tetején a megtöltött káposztát, és fedő alatt készre főzöm.
Párolt rizzsel, vagy friss kenyérrel tálalom.