Dupla lecsó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Töltött lecsó:

  • 1 fejes káposzta
  • 1 lila hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 6 bogyiszlói paprika
  • 3 paradicsom
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Alap lecsó:

  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 ek cukor
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Kétféle lecsót készítek, először a tölteléknek valót, ami csípős paprikából készül.

Az édes káposzta torzsáját kivágom, és enyhén sós vízben félig megfőzöm. Ha kész, leöntöm a vizet róla, 12 levelet leszedek, a vastagabb ereket késsel megfaragom.

A füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Rádobom a szálasra vágott hagymát, és megdinsztelem.

Hozzáadom az apró kockára vágott paradicsomot, és pépesre főzöm. Rádobom a felaprított paprikát, ízlés szerint sózom, borsozom, és sűrű, krémes szaftra főzöm. Ha kihűlt, 1 ek mennyiséggel megtöltöm a káposztaleveleket, és feltekerem.

Az alap lecsóhoz a füstölt szalonnát felkockázom, és zsírjára sütöm. Hozzáadom a sertészsírt, majd megpirítom benne a kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Ha a hagyma üvegesre pirult, hozzáadom a karikára vágott paprikát, a maradék felaprított káposztát és a feldarabolt paradicsomot. Ízesítem cukorral, megsózom, és fedő alatt elkezdem főzni.
Amikor a paprika kicsit összeesett, elhelyezem a tetején a megtöltött káposztát, és fedő alatt készre főzöm.

Párolt rizzsel, vagy friss kenyérrel tálalom.