Csülökpörkölt recept

Hozzávalók:
- 1 db nyers hátsó csülök (1-1,5 kg)
- 1 ek zsír, vagy olaj
- 10 dkg füstölt házi szalonna
- 5 db közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1/2 hegyes erős paprika (ízlés szerint)
- 3 szem borókabogyó
- néhány ág friss kakukkfű
- 1 púpos ek pirospaprika
- só, bors
Elkészítése:
A csülköt kicsontozzuk, bőrét 3-4 nagyobb darabra vágjuk, húsát 3-4 cm-es darabokra felkockázzuk.
Zsiradékon zsírjára pirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, hozzáadjuk a vöröshagymát, és lassú tűzön üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, egyet keverünk rajta, majd beletesszük a felkockázott húst, a csontokkal és a bőrdarabokkal együtt. Magasabb hőfokon kérget pirítunk rá pár perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.
Beletesszük a paradicsomot és a paprikát. Fűszerezzük kakukkfűvel és a borókabogyóval. Fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Ha szükséges, vízzel pótoljuk a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel, ekkor lesz finom sűrű a szaftja.
Miután megpuhult, kicsit magasabb hőfokon kis láng mellett besűrítjük a szaftját
Sört vagy száraz vörös bort ajánlok hozzá
Tipp:
Nagyobb lábasban otthoni tűzhelyen főzzük
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »