Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés-gombás töltött padlizsán recept

Csirkés-gombás töltött padlizsán
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (4 személyre ):

    • 2 db nagyobb padlizsán
    • 30 dkg csirke felső comb filé
    • 15 dkg csiperkegomba
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1 nagy gerezd fokhagyma
    • késhegynyi őrölt kakukkfű
    • 1/ csokor petrezselyem
    • 3 ek olaj
    • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
    • 12 dkg reszeltsajt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy karalábévájóval kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk,és félretesszük.

    A csirkehúst 1 cm kockákra aprítjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát, finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta.

    A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

    Sózzuk, borsozzuk, a padlizsán belsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve, a reszelt sajt felével, és a tojással elkeverjük. A húsos, gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott, padlizsánokba töltjük.

    Amelyik alja billegne, abból kicsit szeljünk le és tegyük a töltelékbe a szeletet. Így nem dől el a padlizsánunk.

    A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. A sütőtepsibe helyezzük őket, amit előtte szilikonos, vagy zsírpapírral béleltünk ki. 15-20 percig sütjük 180 fokon.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá