Csirkés-gombás töltött padlizsán

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók (4 személyre ):

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 30 dkg csirke felső comb filé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt kakukkfű
  • 1/ csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • 12 dkg reszeltsajt
  • 1 db tojás

Elkészítése:

A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy karalábévájóval kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk,és félretesszük.

A csirkehúst 1 cm kockákra aprítjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát, finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta.

A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.

Sózzuk, borsozzuk, a padlizsán belsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve, a reszelt sajt felével, és a tojással elkeverjük. A húsos, gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott, padlizsánokba töltjük.

Amelyik alja billegne, abból kicsit szeljünk le és tegyük a töltelékbe a szeletet. Így nem dől el a padlizsánunk.

A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. A sütőtepsibe helyezzük őket, amit előtte szilikonos, vagy zsírpapírral béleltünk ki. 15-20 percig sütjük 180 fokon.