Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemáj “kölesottó” recept

Csirkemáj “kölesottó”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemáj
    • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • 2 fej vöröshagyma
    • olívaolaj
    • 1 csomag főzőtasakos köles
    • majoránna
    • bors, vagy borsikafű

    Tetejére:

    • reszelt sajt (opcionális)

    Elkészítése:

    A dobozon lévő leírás szerint megfőzzük a kölest.

    Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, és néhány másodpercnyi keverés után a zöldborsót. Picit pirítjuk, majd fedő alatt 5-7 percig pároljuk. Ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, kockákra aprított csirkemájat, amit szintén párolunk fedő alatt is. Majoránnával, borssal, cayenne borssal fűszerezzük. Ha megpuhultak a hozzávalók, akkor a főtt kölest és a kukoricát is belekeverjük.

    Szükség esetén öntsünk hozzá egy kis vizet még.

    Ha szeretjük, reszelt sajttal kínáljuk.

    Tipp:

    A gabonafélék közül a köles kifejezetten lúgosító hatású. A kötőszövetek állapotára is jótékonyan hat, rugalmassá, fényessé teszi a bőrt, kedvezően hat a haj, a körmök, fogak és a szem állapotára. Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Mindemellett tökéletesen beilleszthető a GM diétába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá