Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A dobozon lévő leírás szerint megfőzzük a kölest.
Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, és néhány másodpercnyi keverés után a zöldborsót. Picit pirítjuk, majd fedő alatt 5-7 percig pároljuk. Ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, kockákra aprított csirkemájat, amit szintén párolunk fedő alatt is. Majoránnával, borssal, cayenne borssal fűszerezzük. Ha megpuhultak a hozzávalók, akkor a főtt kölest és a kukoricát is belekeverjük.
Szükség esetén öntsünk hozzá egy kis vizet még.
Ha szeretjük, reszelt sajttal kínáljuk.
A gabonafélék közül a köles kifejezetten lúgosító hatású. A kötőszövetek állapotára is jótékonyan hat, rugalmassá, fényessé teszi a bőrt, kedvezően hat a haj, a körmök, fogak és a szem állapotára. Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Mindemellett tökéletesen beilleszthető a GM diétába.