Csirkemáj “kölesottó”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemáj
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 2 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 csomag főzőtasakos köles
  • majoránna
  • bors, vagy borsikafű

Tetejére:

  • reszelt sajt (opcionális)

Elkészítése:

A dobozon lévő leírás szerint megfőzzük a kölest.

Megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olívaolajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát is, és néhány másodpercnyi keverés után a zöldborsót. Picit pirítjuk, majd fedő alatt 5-7 percig pároljuk. Ezt követően adjuk hozzá a megtisztított, kockákra aprított csirkemájat, amit szintén párolunk fedő alatt is. Majoránnával, borssal, cayenne borssal fűszerezzük. Ha megpuhultak a hozzávalók, akkor a főtt kölest és a kukoricát is belekeverjük.

Szükség esetén öntsünk hozzá egy kis vizet még.

Ha szeretjük, reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp:

A gabonafélék közül a köles kifejezetten lúgosító hatású. A kötőszövetek állapotára is jótékonyan hat, rugalmassá, fényessé teszi a bőrt, kedvezően hat a haj, a körmök, fogak és a szem állapotára. Az egyetlen gabona, amelyik teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Mindemellett tökéletesen beilleszthető a GM diétába.