Csirkecomb gombás-kakukkfüves szószban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- só, bors, olasz fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított kakukkfű, bazsalikom és oregánó keveréke)
- 20 dkg gomba
- 5 szelet bacon
- 2,5 dl tejszín
- 2-3 ág szárított vagy friss kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
A combok bőrös felét megszórjuk az olasz fűszerrel, sóval és borssal.
Egy nagy serpenyőben olajat havítünk, majd beletesszük a combokat a bőrös felükkel lefelé. Megszórjuk újra olasz fűszerrel, sóval és borssal, majd mikor már szép pirosra sültek, akkor megforgatjuk és a másik felükre is kérget sütünk.
Egy tepsibe szedjük a combokat és 200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirosra sütjük a bacon szeletek mindkét oldalát. Amikor szépen megpirult, akkor kiszedjük. A bacon helyére tesszük a felszeletelt gombát és elkezdjük pirítani.
Közben a megsült bacon szeleteket feldaraboljuk és hozzáadjuk a gombához. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kakukkfű ágakat és sózzuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot.
Amikor a combok megsültek, akkor visszatesszük a szaftba, megforgatjuk benne és még 4-5 percig így főzzük.
Kínálhatjuk tésztával és párolt zöldséggel is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »