Csirkecomb gombás-kakukkfüves szószban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 csirke felsőcomb
- só, bors, olasz fűszerkeverék (ha nincs, akkor szárított kakukkfű, bazsalikom és oregánó keveréke)
- 20 dkg gomba
- 5 szelet bacon
- 2,5 dl tejszín
- 2-3 ág szárított vagy friss kakukkfű
- olaj
Elkészítése:
A combok bőrös felét megszórjuk az olasz fűszerrel, sóval és borssal.
Egy nagy serpenyőben olajat havítünk, majd beletesszük a combokat a bőrös felükkel lefelé. Megszórjuk újra olasz fűszerrel, sóval és borssal, majd mikor már szép pirosra sültek, akkor megforgatjuk és a másik felükre is kérget sütünk.
Egy tepsibe szedjük a combokat és 200 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Közben a serpenyőben visszamaradt zsiradékon pirosra sütjük a bacon szeletek mindkét oldalát. Amikor szépen megpirult, akkor kiszedjük. A bacon helyére tesszük a felszeletelt gombát és elkezdjük pirítani.
Közben a megsült bacon szeleteket feldaraboljuk és hozzáadjuk a gombához. Felöntjük a tejszínnel, beletesszük a kakukkfű ágakat és sózzuk. Amikor felforrt, akkor mérsékeljük alatta a lángot.
Amikor a combok megsültek, akkor visszatesszük a szaftba, megforgatjuk benne és még 4-5 percig így főzzük.
Kínálhatjuk tésztával és párolt zöldséggel is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »