Csicseriborsós csirkecomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 30 dkg csicseriborsó kb 10 órát áztatva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros húsú paprika
- 1 sárgarépa
- 1 közepes póréhagyma
- olaj a sütéshez
- 20 dkg liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- só, fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vöröshagymát és a répát meghámozzuk, majd a póréhagymával és a paprikával együtt apróra felvágjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és elkezdjük pirítani. Kb 5 perc pirítás után hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és elkeverjük. Tovább keverve pirítjuk.
Közben a combokat lisztbe forgatjuk. Egy másik serpenyőbe szintén olajat hevítünk, majd a húsokra szép piros kérget sütünk.
Amikor a húsok megpirultak, akkor átszedjük a zöldségalapra. A leszűrt csicseriborsót is az ételhez adjuk és felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük az ételünket kb 1,5 óra alatt. Közben ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »