Csicseriborsós csirkecomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 30 dkg csicseriborsó kb 10 órát áztatva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros húsú paprika
- 1 sárgarépa
- 1 közepes póréhagyma
- olaj a sütéshez
- 20 dkg liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- só, fekete bors ízlés szerint
Elkészítése:
A vöröshagymát és a répát meghámozzuk, majd a póréhagymával és a paprikával együtt apróra felvágjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és elkezdjük pirítani. Kb 5 perc pirítás után hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot és elkeverjük. Tovább keverve pirítjuk.
Közben a combokat lisztbe forgatjuk. Egy másik serpenyőbe szintén olajat hevítünk, majd a húsokra szép piros kérget sütünk.
Amikor a húsok megpirultak, akkor átszedjük a zöldségalapra. A leszűrt csicseriborsót is az ételhez adjuk és felöntjük az egészet annyi vízzel, ami ellepi és készre főzzük az ételünket kb 1,5 óra alatt. Közben ízlés szerint sózzuk még, ha szükséges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










