Burgonyás tésztába tekert virsli recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 20 dkg liszt
- 1 mk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg margarin
- 1 csipet őrölt bors
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
A sütéshez:
- ½ liter étolaj
A töltéshez:
- 4 virsli
- 8 lapkasajt
A panírozáshoz:
- kb. 8 dkg liszt
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tej
- 8 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
- ketchup
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).
A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.
Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.
Nagyon finom vacsora.
Tipp:
Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.