Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás tésztába tekert virsli recept

Burgonyás tésztába tekert virsli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 20 dkg főtt, áttört burgonya
    • 20 dkg liszt
    • 1 mk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg margarin
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma

    A sütéshez:

    • ½ liter étolaj

    A töltéshez:

    • 4 virsli
    • 8 lapkasajt

    A panírozáshoz:

    • kb. 8 dkg liszt
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tej
    • 8 dkg zsemlemorzsa

    A tálaláshoz:

    • ketchup

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).

    A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.

    Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.

    Nagyon finom vacsora.

    Tipp:

    Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá