Burgonyás tésztába tekert virsli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Burgonyás tésztába tekert virsli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 1 tojás
  • 3 dkg margarin
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

A sütéshez:

  • ½ liter étolaj

A töltéshez:

  • 4 virsli
  • 8 lapkasajt

A panírozáshoz:

  • kb. 8 dkg liszt
  • 1 felvert tojás
  • 1 ek tej
  • 8 dkg zsemlemorzsa

A tálaláshoz:

  • ketchup

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra).

A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vágunk a tésztából, ráteszünk 1 lapkasajtot, egy virslit, és feltekerjük. A többinél is így járunk el.

Mindegyik rudacskát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Lassú tűznél felhevített olajban kisütjük.

Nagyon finom vacsora.

Tipp:

Akik szeretik a magvakat, a zsemlemorzsába tehet szezámmagot.