Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás rakott palacsinta recept

Burgonyás rakott palacsinta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 35 dkg burgonya
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 2 dl tej
    • 3 dl tejföl
    • 15 dkg reszelt füstölt sajt

    A sütéshez:

    • kevés olaj

    Elkészítése:
    A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, és összetörjük.

    A tojásokat egy csipet sóval, a liszttel, a tejjel és kevés vízzel palacsintatésztává keverjük. Amikor elkészült a tészta, belekeverjük a főtt burgonyát is. Ha nagyon besűrítené a tésztát, pici vizet tehetünk még bele, de ne túl sokat, mert ennek a tésztának sűrűbbnek kell lennie a szokásosnál. Vékonyan kiolajozott palacsintasütőben egyesével hagyományos palacsintákat sütünk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Vékonyan kiolajozunk egy hőálló tálat, amire rárétegezzük a palacsintákat, mint egy tortát. Megkenünk minden réteget pici tejföllel, és megszórjuk kevés sajttal. A sütőben 10 percig sütjük, hogy összemelegedjen az egész, és a teteje megpiruljon. A sütőből kivéve szeleteljük, és köretnek vagy önállóan tálaljuk. Ez utóbbi esetben adjunk mellé snidlinggel, zellerrel vagy kaporral kikevert tejfölt is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá