Brokkolival,kelbimbóval töltött fasírt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,3 kg darált hús
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kenyér
- 3 ek zsemlyemorzsa
- 1 tk majoránna
- 1 mk gyömbérpor
- 2 tk őrölt piros paprika
- 1 mk rozmaring
- 1 mk őrölt bors
- só ízlés szerint
- 0,5 kg brokkoli
- 15 dkg kelbimbó
- csipet só
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tepsi kenéshez:
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, a kelbimbó külső leveleit leszedjük, majd egy lábasba tesszük. Hozzáadjuk a brokkolit és felöntjük vízzel, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt leszűrjük és langyosra hűtjük.
Közben elkészítjük a fasírt masszát. A húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, felaprított hagymát, zúzott fokhagymát, beáztatott és kinyomkodott kenyeret, majd ízlés szerint fűszerezzük. A masszát jól összedolgozzuk.
Egy 38*36 cm-es tepsit kikenünk olajjal. Egy tepsi méretű alufóliát letépünk, majd megolajozzuk. A fasírt massza felét elterítjük rajta, a brokkoli és kelbimbó felét rátesszük, majd a fólia segítségével feltekerjük és óvatosan átcsúsztatjuk a tepsire, majd szép egyenletesre formázzuk. A maradék masszából és brokkoliból valamint kelbimbóból készítünk egy másik rudat is és azt is a tepsire tesszük.
Felvert tojással megkenjük a tetejüket, majd 200 fokos sütőbe toljuk. 40 perc alatt készre sütjük, közben egyszer megfordítjuk.