Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói rakott káposzta (nem csak) kemencében recept

Brassói rakott káposzta (nem csak) kemencében
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg savanyú káposzta
    • 4 evőkanál (kacsa)zsír
    • 2 fej vöröshagyma
    • 1,5 kg sertéstarja
    • 4 dl tejföl
    • 3 dl paradicsomlé (házi)
    • 2 csokor kapor
    • 1 teáskanál csombor (borsikafű)
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A római tálat beáztatjuk.

    A húst kicsontozzuk, majd felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.

    A hagymát apróra vágjuk és zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.

    Ha szükséges, átmossuk a káposztát, majd a tál aljára terítünk belőle egy réteget. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük csomborral és finomra vágott kaporral. Paradicsomlevet csorgatunk rá. Ha nincs házi paradicsomlé, 3 ek sűrített paradicsomot elkeverünk fél bögre vízzel.

    Erre rakjuk sült hagyma felét, majd újabb réteg káposzta, fűszerezés, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük, majd a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, majd ráöntjük a tetejére.

    Rátesszük a tál fedelét, betoljuk a 220 fokos kemencébe és 2,5 órán át sütjük. Sütőben is megsüthető 200 fokon 2 óra alatt elkészül.

    Friss kenyeret és tejfölt kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá