Brassói csirkemellből recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 darab csirkemellfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, őrölt bors ízlés szerint
- 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
- étolaj
- 2 csipetnyi kakukkfű
- hasábburgonya
Elkészítése:
A húst apróra vágjuk, sózzuk és fehéredésig pirítjuk az olajon.
Beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk az apróra darabolt fokhagymát is, majd kb 3 percig pirítjuk tovább.
Kevés vízzel felöntjük a húst, de csak annyira, hogy ne lepje el. Megsózzuk , megborsozzuk, hozzátesszük a kakukkfüvet és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús megpuhult, akkor megszórjuk a pirospaprikával és rövid idő alatt összefőzzük.
Sültkrumplival tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









