Brassói csicsókából és csirkéből recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemellfilé
- 2-3 ek olaj a csirke pirításához
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 tk házi darált paprika
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 40 dkg csicsóka
- Olaj a csicsóka sütéséhez
Elkészítése:
A megtisztított mellet felkockázzuk, és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
vöröshagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Ezután a húst fehéredésig pirítjuk rajta, majd megszórjuk a sóval, borssal, ízesítjük a darált paprikával, a fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul. (Nekem elég levet eresztett, nem volt szükség további folyadék hozzáadására.)
Ez alatt a megtisztított csicsókát felkockázzuk, és serpenyőben, ujjnyi forró olajban megsütjük.
A kisült csicsókát hozzákeverjük a csirkéhez, és ha szükséges, még egy kevés sóval megszórva, azonnal, melegen, savanyúság kíséretében kínáljuk.
Tipp:
Szeretjük a brassóit, de most egy egész más módon készítettem el. Csirkehúst, és csicsókát használtam hozzá. Nem túl nagy adag, inkább csak két felnőtté, de nagyon finom. A csicsóka érdekes íze érezhető, a csirkével egy könnyű, és egészséges fogást alkot. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, tojást, tejet, és glutént sem. Érdemes kipróbálni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »