Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai rakott penne recept

Bolognai rakott penne
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg (gm) száraztészta
    • 40 dkg darált marhahús
    • 1 vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 szárzeller
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 1 konzerv paradicsom
    • 3 dl házi paradicsomlé
    • 1 csokor bazsalikom
    • 2 babérlevél
    • 2 egész mozzarella
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.

    Ha a zöldségeknek már finom illata van, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve, takarék lángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után tölthetjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.

    Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomlét összeforraljuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.

    Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu paradicsom szósz. Ezt addig ismételjük amíg minden összetevő el nem fogy.

    A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.

    Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá