Hozzávalók:
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a nagy lyukú sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, a kockára vágott szárzellert, és megpároljuk őket.
Ha a zöldségeknek már finom illata van, rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom konzervet. Felöntjük a vörösborral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és néha megkeverve, takarék lángon sűrű ragut főzünk belőle (1,5-2 óra). Ha szükségesnek érezzük, néha után tölthetjük egy kis vízzel, de fontos, hogy ne legyen nagyon híg a ragu állaga.
Amikor már látjuk, hogy a ragu hamarosan elkészül, a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A paradicsomlét összeforraljuk az apróra tépkedett bazsalikommal, a babérlevéllel, némi sóval és frissen őrölt borssal.
Amikor a ragu elkészült, a tészta kifőtt, és a paradicsomszósz is nagyon finom, veszünk egy jénai tálat, és telepakoljuk felváltva tészta, ragu, paradicsomszósz, tészta, ragu paradicsom szósz. Ezt addig ismételjük amíg minden összetevő el nem fogy.
A tetejére rámorzsoljuk a mozzarella sajtot, ízlés szerint tehetünk még rá más sajtot is, és felső grill funkcióra állított sütőben ropogósan aranybarnára pirítjuk a tetejét.
Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!