Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bölcs baglyok recept

Bölcs baglyok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírt:

    • 0,5 kg darált sertéshús
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 3 ek napraforgó olaj
    • 2 csapott ek liszt

    Krumplipüré:

    • 1,5 kg burgonya
    • só ízlés szerint
    • 2 dl tejföl
    • 1,5 l víz

    Díszítés:

    • 20 dkg uborka
    • 4 salátalevél
    • 2 retek

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zsemlemorzsát,tojást és a lisztet. Pogácsákat formázunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgatunk és bő olajban kisütünk.

    Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel jó alaposan összedolgozzuk.

    Egy tányérra halmozunk 3-4 ek krumplipürét eligazgatjuk. Fölé teszünk egy-egy fasírt pogácsát és elkezdjük díszíteni.
    Az uborkát felszeleteljük pár darabot ketté vágunk ezek lesznek a bagoly szárnyai. Uborka szelet lesz a szeme és erre teszünk egy-egy retek szeletet. A csőrét is retekből vágjuk ki, majd salátalevél lesz a farktolluk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá