Bölcs baglyok recept
Hozzávalók:
Fasírt:
- 0,5 kg darált sertéshús
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 zsemle
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 3 ek napraforgó olaj
- 2 csapott ek liszt
Krumplipüré:
- 1,5 kg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 1,5 l víz
Díszítés:
- 20 dkg uborka
- 4 salátalevél
- 2 retek
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajon megdinszteljük. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a hagymával együtt a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zsemlemorzsát,tojást és a lisztet. Pogácsákat formázunk belőle, amiket zsemlemorzsába forgatunk és bő olajban kisütünk.
Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel jó alaposan összedolgozzuk.
Egy tányérra halmozunk 3-4 ek krumplipürét eligazgatjuk. Fölé teszünk egy-egy fasírt pogácsát és elkezdjük díszíteni.
Az uborkát felszeleteljük pár darabot ketté vágunk ezek lesznek a bagoly szárnyai. Uborka szelet lesz a szeme és erre teszünk egy-egy retek szeletet. A csőrét is retekből vágjuk ki, majd salátalevél lesz a farktolluk.