Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bográcsos paprikás krumpli kolbásszal, virslivel recept

Bográcsos paprikás krumpli kolbásszal, virslivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 kg krumpli
    • 1,5 kg hagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 0,5 kg gyulai kolbász
    • 1 kg virsli
    • 20 dkg füstölt szalonna
    • 1 üveg lecsó
    • 3 kanál zsír
    • 2 zöldpaprika
    • 1/2 hegyes csípős paprika
    • 2 kisebb csili
    • 1 üveg (200 g) házi készítésű darált paprika
    • 1 üveg (200 g) házi aszalt paradicsom
    • 1 lestyánlevél
    • 2 szál kakukkfű
    • néhány bazsalikomlevél
    • kevés só
    • 1 kávéskanál köménymag

    A galuskához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • kevés víz

    Elkészítése:

    A hagymát felaprítottam, a fokhagymát szétnyomtam. A szalonnát felszeltem, és bevagdostam.

    Kevés zsíron a szalonnát kisütöttem, a “kakastarélyokat” kivettem, és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároltam. Enyhén megsóztam, majd a köménnyel együtt tovább pirítottam rövid ideig.

    A lecsót, és a darált paprikát is hozzáadtam.

    Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika, és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraltam.

    Jöhetett hozzá a szeletelt kolbász, ami szintén javított a bográcsos színén, a virsli, és kicsivel később a galuska is bele lett szaggatva.

    Mielőtt a galuska is hozzákerült, a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kihalásztam

    Így csak kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben. Mint később kiderült, igen finom lett a kész mű.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá