Bográcsos paprikás krumpli kolbásszal, virslivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 kg krumpli
  • 1,5 kg hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg gyulai kolbász
  • 1 kg virsli
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 üveg lecsó
  • 3 kanál zsír
  • 2 zöldpaprika
  • 1/2 hegyes csípős paprika
  • 2 kisebb csili
  • 1 üveg (200 g) házi készítésű darált paprika
  • 1 üveg (200 g) házi aszalt paradicsom
  • 1 lestyánlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • néhány bazsalikomlevél
  • kevés só
  • 1 kávéskanál köménymag

A galuskához:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • kevés víz

Elkészítése:

A hagymát felaprítottam, a fokhagymát szétnyomtam. A szalonnát felszeltem, és bevagdostam.

Kevés zsíron a szalonnát kisütöttem, a “kakastarélyokat” kivettem, és a hagymát, a fokhagymával együtt megpároltam. Enyhén megsóztam, majd a köménnyel együtt tovább pirítottam rövid ideig.

A lecsót, és a darált paprikát is hozzáadtam.

Felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd a fűszernövények, a napon szárított paradicsom, a csípős paprika, és a szeletelt zöldpaprika hozzáadásával felforraltam.

Jöhetett hozzá a szeletelt kolbász, ami szintén javított a bográcsos színén, a virsli, és kicsivel később a galuska is bele lett szaggatva.

Mielőtt a galuska is hozzákerült, a lestyánt, a csípős paprika csumáját, a kakukkfű szárait kihalásztam

Így csak kioldódott ízük maradt a már elkészült ételben. Mint később kiderült, igen finom lett a kész mű.