Bográcsos paprikás krumpli kolbásszal, virslivel

Hozzávalók 15 fő részére

Hozzávalók:

  • 5 kg krumpli
  • 1,5 kg hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg gyulai kolbász
  • 1 kg virsli
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 üveg lecsó
  • 3 kanál zsír
  • 2 zöldpaprika
  • 1/2 hegyes csípős paprika
  • 2 kisebb csili
  • 1 üveg (200 g) házi készítésű darált paprika
  • 1 üveg (200 g) házi aszalt paradicsom
  • 1 lestyánlevél
  • 2 szál kakukkfű
  • néhány bazsalikomlevél
  • kevés só
  • 1 kávéskanál köménymag

A galuskához:

  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • kevés víz