Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Betyáros húsgombóc recept

Betyáros húsgombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek liszt
    • 5 ek zsemlemorzsa
    • só, bors, őrölt fűszerpaprika

    Elkészítése:

    Kenyeret vízbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, a 2 ek zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle. A vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat. 10 perc múlva hozzá adjuk a gombát és az összezúzott fokhagymát is. 40 percig főzzük. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá