Betyáros húsgombóc

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • só, bors, őrölt fűszerpaprika

Elkészítése:

Kenyeret vízbe áztatjuk majd kicsavarjuk. A húshoz adjuk a beáztatott kenyeret, a tojást, a 2 ek zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Jól összedolgozzuk és kis gombócokat formázunk belőle. A vöröshagymát megpucoljuk,felkockázzuk és 4 ek napraforgó olajon megdinszteljük. Pirospaprikával megszórjuk, felöntjük 2 dl vízzel és beletesszük a gombócokat. 10 perc múlva hozzá adjuk a gombát és az összezúzott fokhagymát is. 40 percig főzzük. Tejföllel kikeverjük a lisztet, majd ráöntjük a húsgombócokra lazán összeforgatjuk, és még 5 percig főzzük.