Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bázai tál recept

Bázai tál
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db csirke felsőcomb
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 40 dkg zöldbab
    • 25 dkg gomba
    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg kolbász
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 3 dl tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 1.5 dl víz

    Elkészítése:

    A csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk.

    A gombát kevés olajon megdinszteljük a zöldbabbal együtt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Egy tepsit olajjal kikenünk, a szalonna szeletekkel kirakjuk, beleszeleteljük a burgonyát, ráhelyezzük a megsült csirkecombokat, ráborítjuk a zöldbabos gombát, rászeleteljük a kolbászt és a vöröshagymát, és fóliával letakarva 30 percig sütjük.

    A tojásokat kikeverjük a tejföllel, ráöntjük az ételünkre, és fólia nélkül készre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá