Bázai tál

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bázai tál

Hozzávalók:

  • 6 db csirke felsőcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 40 dkg zöldbab
  • 25 dkg gomba
  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg kolbász
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 1.5 dl víz

Elkészítése:

A csirkecombokat besózzuk, majd olajjal kikent tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és lefedve sütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk.

A gombát kevés olajon megdinszteljük a zöldbabbal együtt, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Egy tepsit olajjal kikenünk, a szalonna szeletekkel kirakjuk, beleszeleteljük a burgonyát, ráhelyezzük a megsült csirkecombokat, ráborítjuk a zöldbabos gombát, rászeleteljük a kolbászt és a vöröshagymát, és fóliával letakarva 30 percig sütjük.

A tojásokat kikeverjük a tejföllel, ráöntjük az ételünkre, és fólia nélkül készre sütjük.