Báránypilaf orzo tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 900 g birkanyak filé
- 2-3 ek olivaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szegfűbors
- 400 g-os paradicsom konzerv
- 2 ek paradicsompüré
- 300 ml száraz fehér bor
- 2 ek citromlé
- 2 tk cukor
- 1 csirke alaplé kocka
- 1 ek apróra vágott friss kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- 400 g orzo tészta
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk.
A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük.
Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk.
Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzerves doboznyi vízzel.
Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »