Báránypilaf orzo tésztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 900 g birkanyak filé
- 2-3 ek olivaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szegfűbors
- 400 g-os paradicsom konzerv
- 2 ek paradicsompüré
- 300 ml száraz fehér bor
- 2 ek citromlé
- 2 tk cukor
- 1 csirke alaplé kocka
- 1 ek apróra vágott friss kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- 400 g orzo tészta
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk.
A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük.
Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk.
Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzerves doboznyi vízzel.
Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










