Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Báránypilaf orzo tésztával recept

Báránypilaf orzo tésztával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 900 g birkanyak filé
    • 2-3 ek olivaolaj
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1/2 tk őrölt fahéj
    • 1/2 tk őrölt szegfűbors
    • 400 g-os paradicsom konzerv
    • 2 ek paradicsompüré
    • 300 ml száraz fehér bor
    • 2 ek citromlé
    • 2 tk cukor
    • 1 csirke alaplé kocka
    • 1 ek apróra vágott friss kakukkfű
    • só és bors ízlés szerint
    • 400 g orzo tészta

    Elkészítése:

    A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk.

    A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük.

    Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk.

    Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzerves doboznyi vízzel.

    Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

    Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá