Báránypilaf orzo tésztával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 900 g birkanyak filé
- 2-3 ek olivaolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk őrölt szegfűbors
- 400 g-os paradicsom konzerv
- 2 ek paradicsompüré
- 300 ml száraz fehér bor
- 2 ek citromlé
- 2 tk cukor
- 1 csirke alaplé kocka
- 1 ek apróra vágott friss kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- 400 g orzo tészta
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk.
A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük.
Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk.
Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzerves doboznyi vízzel.
Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.