Báránypilaf orzo tésztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 900 g birkanyak filé
  • 2-3 ek olivaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűbors
  • 400 g-os paradicsom konzerv
  • 2 ek paradicsompüré
  • 300 ml száraz fehér bor
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk cukor
  • 1 csirke alaplé kocka
  • 1 ek apróra vágott friss kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • 400 g orzo tészta

Elkészítése:

A húst kockákra vágjuk és az oliva olajon megpirítjuk. Közben a hagymát apróra vágjuk.

A húst kiszedjük az olajból, félre tesszük. Rádobjuk a hagymát az olajra és 3-4 perc alatt barnára sütjük.

Ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a fűszerekkel és kb egy percet pirítjuk.

Visszatesszük hozzá a húst, felöntjük a paradicsommal, illetve 2 konzerves doboznyi vízzel.

Hozzáadjuk a bort, a bitromlevet, a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, beletesszük a kakukkfüvet is és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.

Mikor puha a hús, beleöntjük a tésztát is és fedő alatt puhára főzzük.