Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi húsos golyók recept

Bakonyi húsos golyók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Golyókhoz:

    • 50 dkg darált hús
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • pirospaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj a sütéshez

    Gombapaprikáshoz:

    • 25 dkg szeletelt gomba
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • fél dl olaj
    • pirospaprika
    • fél kis poharas tejföl
    • 1 ek liszt
    • bors
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom

    Elkészítése:
    A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük.
    A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megmelegítjük az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadunk 1 kk pirospaprikát és a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult akkor a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá