Bakonyi húsos golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Bakonyi húsos golyók

Hozzávalók:
Golyókhoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Gombapaprikáshoz:

  • 25 dkg szeletelt gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • fél dl olaj
  • pirospaprika
  • fél kis poharas tejföl
  • 1 ek liszt
  • bors
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom

Elkészítése:
A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük.
A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megmelegítjük az olajat, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, majd hozzáadunk 1 kk pirospaprikát és a szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szeletelt paprikát és paradicsomot. Amikor a gomba megpuhult akkor a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.