Bakonyi csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg gomba
- 3-4 evőkanál finomliszt
- 2 tk pirospaprika
- grillfűszer, só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- zsiradék ízlésünknek megfelelően
Habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A csirkemellet méretüktől függően 2-3 szeletbe vágjuk, majd sózzuk és megszórjuk grill fűszerrel.
Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon megsütjük.
A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk és kiszedjük a pörcöt, majd a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet öntünk alá és 10-15 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor idő közben pótoljuk a vizet.
A tejfölben elkeverjük a lisztet és egy keveset merünk rá a gomba levéből, majd behabarjuk vele a szaftot. Kevés kakukkfüvet is keverünk bele. Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.
Köretnek főtt tésztát, rizst vagy galuskát adhatunk mellé.