Bakonyi csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 15 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg gomba
- 3-4 evőkanál finomliszt
- 2 tk pirospaprika
- grillfűszer, só, bors, kakukkfű ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- zsiradék ízlésünknek megfelelően
Habaráshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
Elkészítése:
A csirkemellet méretüktől függően 2-3 szeletbe vágjuk, majd sózzuk és megszórjuk grill fűszerrel.
Lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon megsütjük.
A szalonnát vékony csíkokra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk és szeletekre vágjuk.
A szalonnát kipirítjuk és kiszedjük a pörcöt, majd a visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát. Beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikát szórunk rá, kevés vizet öntünk alá és 10-15 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor idő közben pótoljuk a vizet.
A tejfölben elkeverjük a lisztet és egy keveset merünk rá a gomba levéből, majd behabarjuk vele a szaftot. Kevés kakukkfüvet is keverünk bele. Beletesszük a hússzeleteket és egyet forralunk rajta.
Köretnek főtt tésztát, rizst vagy galuskát adhatunk mellé.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »