Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos hústekercs recept

Baconos hústekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél kg darált hús
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • 10 dkg szeletelt sajt
    • 10 dkg szeletelt, füstölt sajt
    • 3 áztatott zsemle
    • 1 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2-3 csemege uborka
    • fél csomag fűszer só (pl sült csirke)
    • bors

    Elkészítése:

    Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a zsemléket jól kinyomkodjuk és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.

    A szalonnát szétválasztjuk és tálcán egymás mellé fektetjük. Így gyorsabban tudunk haladni és azt is látjuk, hogy hány csíkunk van (12-14 db szokott lenni).

    A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb). Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük.

    180 fokra melegített sütőbe rakjuk, addig sütjük amíg szép piros lesz az egyik oldala (de ne süssük túl). Kivesszük a tepsit és két villa segítségével megfordítjuk a roládokat. Visszarakjuk a sütőbe és a másik oldalát is pirosra sütjük.

    Tálaláskor csípős (vagy csemege) piros aranyat nyomunk a tetejére.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá