Baconos hústekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Baconos hústekercs

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 10 dkg szeletelt sajt
  • 10 dkg szeletelt, füstölt sajt
  • 3 áztatott zsemle
  • 1 nyers tojás
  • 2 főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 csemege uborka
  • fél csomag fűszer só (pl sült csirke)
  • bors

Elkészítése:

Összevágjuk apró kockákra a sajtokat (vagy ha egészben vettük, akkor káposzta reszelőn lereszeljük), a csemege uborkát, a petrezselyem zöldet, villával összetörjük a főtt tojást, a zsemléket jól kinyomkodjuk és az összes hozzávalót alaposan összedolgozzuk.

A szalonnát szétválasztjuk és tálcán egymás mellé fektetjük. Így gyorsabban tudunk haladni és azt is látjuk, hogy hány csíkunk van (12-14 db szokott lenni).

A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb). Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy alufóliával kibélelt tepsibe fektetjük.

180 fokra melegített sütőbe rakjuk, addig sütjük amíg szép piros lesz az egyik oldala (de ne süssük túl). Kivesszük a tepsit és két villa segítségével megfordítjuk a roládokat. Visszarakjuk a sütőbe és a másik oldalát is pirosra sütjük.

Tálaláskor csípős (vagy csemege) piros aranyat nyomunk a tetejére.