Baconos gombalepény recept
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű burgonya
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk örölt köménymag
- 1 ek apróra vágott snidling vagy 2 szál újhagyma
- csipet bors
- 2 kk só
- 50 dkg gomba
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg búzadara
- 1 ek reszelt parmezán
- 10 dkg bacon
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A bacont és a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, parmezánt, búzadarát végül a kihűlt bacont és gombát. Alaposan összekeverjük.
Egy kisméretű jénai tálat vagy tepsit jól kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a masszát. Olyan formát válasszunk amiben a kb 1-2 centi vastagon lesz a keverékünk.
A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Még melegen tálaljuk, friss zöldséggel, salátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









