Baconos gombalepény recept
Hozzávalók:
- 4 közepes méretű burgonya
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk örölt köménymag
- 1 ek apróra vágott snidling vagy 2 szál újhagyma
- csipet bors
- 2 kk só
- 50 dkg gomba
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg búzadara
- 1 ek reszelt parmezán
- 10 dkg bacon
- 10 dkg reszelt sajt a tetejére
Elkészítése:
A bacont és a megtisztított, felszeletelt gombát egy serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük.
A burgonyát meghámozzuk és kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a fűszereket, tojást, parmezánt, búzadarát végül a kihűlt bacont és gombát. Alaposan összekeverjük.
Egy kisméretű jénai tálat vagy tepsit jól kivajazunk és egyenletesen elterítjük benne a masszát. Olyan formát válasszunk amiben a kb 1-2 centi vastagon lesz a keverékünk.
A tetejére reszelt sajtot szórunk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Még melegen tálaljuk, friss zöldséggel, salátával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









