Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta recept

Aszalt paradicsomos, bazsalikomos, sonkás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tagliatelle tészta
    • 28,5 dkg szárított paradicsom (üveges)
    • 20 dkg olajbogyó
    • 12,5 dkg mozzarella
    • 2 g őrölt bors
    • 1 darab friss paradicsom
    • 1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikomlevél
    • 1 evőkanál főzőtejszín
    • 1 g reszelt citrom héj
    • 10 dkg fekete erdei sonka

    Elkészítése:

    Az aszalt paradicsomon lévő olaj felét egy teflon edénybe öntjük és felforrósítjuk, erre reszeljük a fokhagymát, rádobjuk az összevagdalt aszalt paradicsomot, felaprított sonkát és kicsit összepirítjuk az egészet.

    Ráöntjük a tésztát, összeforgatjuk, kicsit pirítjuk és felöntjük annyi forró vízzel ami ellepi. Rádobjuk a vágott bazsalikomot és az apróra vágott friss paradicsomot, a felezett olajbogyót, majd sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.

    Lefedve lassú tűzőn addig főzzük, amíg magába nem issza az összes vizet. Ha kész, még forrón hozzákeverjük a kanál főzőtejszínt és a leheletnyi reszelt citrom héját. (Ettől kicsit krémes és kicsit üde íze lesz) Belekeverjük a kockákra vágott mozzarella

    Tipp:

    Egy nagyon kellemes, nagyon egyszerű egytálétel. Strandról hazaesve, amikor az ember enne valamit ami hamar kész, de nem kívánja a nehéz ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá